محل تبلیغات شما

اهميت غذايي

پياز به صورت خام در تهيه سالاد و همچنين در تهيه غذاهاي مختلف و سوپ استفاده و باعث خوش طعم شدن غذا  می گردد .  برگهاي سبز آن در پختن غذا و يا مانند ساير سبزيها به صورت خام و گاهي به صورت ادويه و چاشني در تهيه غذا و یا  با سركه به صورت ترشي استفاده می شود . در ذائقه ايراني پياز ،يكي از مواد و ارکان اصلي در تهیه غذا می باشد. در خارج از ايران نیز، پياز را به صورت خام درتهيه سالاد و به صورت پخته در تهيه سوپ و غذا و همچنين ترشي مصرف مي كنند .

برگهاي متورم پياز كه قسمت حجيم آن را تشكيل مي دهد ،‌ داراي مقدار زيادي اينولين می باشد. اينولين نوعي نشاسته است كه بر اثر تجزيه در بدن به فروكتوز و مقدار كمي گلوكز تبديل مي شود . در 100 گرم پياز  87%‌ آب ،‌ 11%‌ كربوهيدرات ،‌ 2/1 %‌ پروتئين ،‌ 4/0 %‌ املاح كاني ،‌ 6/0%‌  تركيبات فيبري  وجود دارد ‌و داراي ويتامينهاي دسته B  و ويتامين C و ويتامين A  می باشد . عناصر كلسيم ،‌ فسفر ،‌ پتاسيم ،‌ منيزيم و آهن نیز در پیاز به وفور یافت می گردد .

مزه و طعم و تندي پياز مربوط به روغنی به نام آلیل پروپیل دی سولفاید است که  به نوع شرايط آب و هوايي محیط کشت بستگي خواهد داشت . پياز و ساير گونه هاي جنس Allium( بخصوص سير) ،‌  دارای تركيبات امينواسيد قابل حلي در آب به نام آلين Alin  است . آلين توسط آنزيم آليناز Allinaz  به آليسين تبديل شده که  تركيبات آليسين Allicin  خاصيت ضد باكتريايي داشته و باعث استفاده پياز  به عنوان يك داروي آنتي بيوتيك  در درمان سرما خوردگي، می گردند . تحقيقات گسترده در آمريكا نشان داده اند كه با خوردن پياز خام بسياري از بيماريهاي قلبي  قابل درمان می باشد . اخيرا  نیز دانشمندان آمريكایي به ترکیباتی از مواد موجود در پیاز پی برده اند‌ كه ضد سكته مغزي می باشد .

پیاز از جمله محصولاتی است که در شرایط مناسب می توان برای مدت زیادی پس  از برداشت در انبار نگهداری گردد. 

برداشت پیاز

نحوه و شرایط برداشت تاثیر زیادی بر ماندگاری پیاز خواهد داشت و  نکاتی که در زمان برداشت باید رعایت شود عبارتند از:

  • رنگ اکثر برگهای هوایی بوته پیاز زرد شده و پژمرده و درحال افتادن باشد.
  • گردن پیاز نرم بوده باشد و به گونه ای بریده شود که پس از خشک شدن طول آن حداکثر 4 سانتی متر باشد.
  • زمان مناسب برداشت و گردآوری پیاز ، پیش از شروع  باران های فصلی است.
  • مقدار ماده خشک و تندی پیاز با رسیده تر شدن آن رو به افزایش رفته که منجر به ماندگاری طولانی تر می‌گردد.
  • باید  برداشت پیاز در هوای خنک انجام گردد.
  • برداشت پیاز پس از باران حساسیت آن را به بیماری های بعد از برداشت افزایش خواهد داد.

نکات مهم برای نگهداری از پیاز

  • برای نگه داری طولانی مدت از پیاز نوع تند آن به جهت مدت زمان ذخیره سازی بیشتر ، بهترمی باشد.
  • در صورتی که پوست روی پیاز خشک نشده باشد،  بدون جدا کردن آن ، برای مدت دو الی چهار هفته در فضایی با تهویه مناسب قرار داده تا پوست روی پیاز به طور کامل خشک گردد.
  • محیط  نگهداری پیازها می بایست خشک ، تاریک(به دور از نور آفتاب) ، متعادل و خنک باشد. به این معنا که پیازها نباید در یخچال نگه داری گردند.
  • کیسه پیاز را می توان در انباری که خشک و خنک بوده  و مانع نفوذ نور خورشید به آن می شود برای مدت طولانی ذخیره گردند.

در قسمت دوم این مقاله به نکات مهم و ضروری در نگهداری و بسته بندی پیاز از جمله توری بسته بندی کیسه راشل اشاره خواهیم کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه بفرمایید.

نگهدازی و بسته بندی پیاز - قسمت اول
نگهداری و بسته بندی پیاز - قسمت اول

 

نگهداری و بسته بندی پیاز - بخش دوم

نگهداری و بسته بندی پیاز - بخش اول

بافت راشل یا بافت حلقوی

پیاز ,،‌ ,برداشت ,پياز ,خشک ,نگهداری ,به صورت ,می باشد ,بسته بندی ,در تهيه ,برای مدت

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها